Algemeen Dagblad

Richtlijn die zorgt dat uithuisgeplaatste kinderen niet terug kunnen naar ouders gaat overboord

De richtlijn die zorgt dat uithuisgeplaatste kinderen soms al na een half jaar niet terug kunnen keren naar hun biologische ouders gaat overboord. Jeugdprofessionals hebben de richtlijn die tot nu toe gold ‘te strikt’ gehanteerd.

Algemeen Dagblad

Nog geen kind terug bij toeslagenslachtoffers, speciaal team moet 1115 kinderen gaan helpen

Een speciaal team moet de uithuisgeplaatste kinderen helpen van gezinnen die zijn geraakt door de toeslagenaffaire. Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) wil de zaken van de 1115 kinderen uit laten pluizen en actie ondernemen. 

NPO Radio 1

Door toeslagenaffaire uit huis geplaatste kinderen nog steeds niet terug

Nog steeds zijn ruim elfhonderd kinderen die door de toeslagenaffaire uit huis werden geplaatst niet thuis. En dat komen ze waarschijnlijk ook niet meer. Deze week roepen betrokken advocaten op tot actie. Advocaat familierecht Mieke Krol vertelt erover.

Algemeen Dagblad

De onderste steen bij 1115 kinderen komt niet boven in onderzoek naar toeslagenaffaire

Of het onderzoek naar de toeslagenaffaire een eerlijke uitkomst kan hebben, is zeer de vraag, stellen Richard Korver, Mieke Krol en Joëlla Sengers. De start van het onderzoek begint al met onvolledige cijfers.

Algemeen Dagblad

Jeugdzorgkenner: Kans op terugplaatsing kinderen toeslagenouders ‘vrijwel nihil’

Toeslagenouders zijn boos over plannen van minister Dekker om te kijken naar uithuisgeplaatste kinderen. Jeugdzorgadvocaat Mieke Krol voorziet meer teleurstellingen.

Algemeen Dagblad

Belastingdienst gaf advies over omgaan met klagers in jeugdzorg

Jeugdzorg vroeg advies aan de Belastingdienst om met klagers om te gaan. Inmiddels zijn regels voor het indienen van klachten over professionals aangescherpt.

Algemeen Dagblad

Jeugdzorg faalt: jong kind soms niet meer terug naar ouders door onthechting

Het ontbreken van goede, intensieve jeugdhulp zorgt dat de terugkeer van uithuisgeplaatste kinderen ernstig wordt bemoeilijkt. Vooral de jongste kinderen lopen risico op een – onnodige – definitieve breuk met hun biologische ouders.

VPRO

Advocaat Mieke Krol vecht tegen de tijd bij uithuisplaatsingen

Ouders van wie het kind uit huis is geplaatst of onder toezicht is gesteld, kampen met slepende procedures en lange wachttijden voor hulp. Als één van de weinige advocaten richt Mieke Krol zich landelijk uitsluitend op dit soort zaken. ‘Ik heb situaties gehad, waarbij ik dacht: als dat onderzoek eerder gestart was, hadden ouders dan wel een kans gehad om uiteindelijk weer voor hun kindje te kunnen zorgen?’

Volg ons online!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
De laatste tijd kreeg ik heel vaak de vraag gesteld: sta je op de lijst bij NSC?

Ik kon de stap niet zetten om ouders een soort van in de steek te laten. Zo voelde het voor mij. De combinatie vrijwilliger voor Omtzigt (NSC) in het dossier jeugdzorg en ouders bijstaan in en buiten de rechtszaal is voor nu de ideale combinatie voor mij. 

Maar mijn grote vriendin Faith Bruyning die heeft wel gesolliciteerd en is op de 18 e plek gekomen. Wat ben ik trots op haar! En wat gaat zij het goed doen! Er zijn zo weinig mensen die nog loyaal, oprecht en betrouwbaar zijn! Die weten waar ze voor staan. 

Faith Bruyning weet als geen ander hoe het is als het systeem niet naar behoren functioneert en wat ben ik blij voor vele ouders dat zij op de lijst staat!
Vandaag ben ik 40 jaar geworden🎈 Wie jarig is trakteert meestal. 

Daarom plan ik volgende week een gratis advies dag in. 

Het is tenslotte: samen sterk 💪

Liefs,
❤️
Goedenavond!

Er is een pilot gestart voor ouders die te maken hebben met een verzoek gezagsbeeindiging wat ingediend is door de Raad voor de kinderbescherming. 

Deze ouders krijgen een gratis advocaat! Let op! U krijgt vanuit de griffie van de rechtbank in eerste instantie een advocaat toegewezen. Deze advocaat hoeft u NIET te accepteren! U mag aangeven dat u een andere advocaat wenst! Wanneer u dus gebeld wordt of benaderd wordt door een advocaat die u niet zelf gekozen heeft mag u weigeren!

U heeft het recht om zelf een advocaat te kiezen en die is ook gratis als die advocaat ingeschreven staat bij de raad voor rechtsbijstand! U heeft namelijk recht op een vrije advocaatkeuze! U mag dus uw toegewezen advocaat weigeren voor een eigen gekozen advocaat die ook gratis wordt toegevoegd in gezagsbeeindigingszaken. 

Deze pilot is in januari ingegaan. Vanaf juli gaat de pilot uitgebreid worden naar verzoeken tot een (spoed)uithuisplaatsing. 

U mag dus nee zeggen tegen de toegewezen advocaat vanuit de rechtbank! En uw eigen gekozen advocaat valt ook onder de pilot gratis advocaat indien de advocaat ingeschreven staat bij de raad voor rechtsbijstand. 

Het is belangrijk dat ouders weten dat ze nee mogen zeggen zonder enige consequenties.  

Liefs,

❤️
Goedenavond! 

Morgen plan ik een extra gratis adviesdag in! Afgelopen maandag was het een vrije dag vandaar een extra dag morgen. Iedereen kan en mag bellen voor gratis adviezen. Ik hecht veel waarde aan het feit dat het recht voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Dus tot morgen  🙌

Tel: 0108208838
Mob: 0641982083

Liefs,

❤️
Goedemorgen,

Hoe moet het voor een ouder zijn om samen te moeten werken met een persoon die een verzoek tot uithuisplaatsing heeft ingediend bij de rechtbank?

Het zijn zeer emotionele zaken. Het gaat om kinderen. In mijn praktijk bemerk ik dat ouders angstig zijn. Dat sommige ouders paniek krijgen wanneer zij een melding krijgen van veilig thuis. 

Vele ouders in mijn praktijk geven aan dat er vele afspraken worden afgezegd of niet nagekomen worden door de gezinsvoogd maar zij geen enkele afspraak mogen afzeggen.

Vele ouders geven aan dat de stukken niet kloppen en stellen vaak de vraag waarom de fouten niet uit de rapportages worden gehaald?

Zoveel angst voor ouders. Zoveel verdriet voor deze ouders. Zoveel ellende. 

Ik krijg vaak de vraag van een ouder hoe zij vertrouwen kunnen hebben als het jeugdzorgsysteem niet functioneert? 

Een ouder die allerlei verhalen leest dat kindjes worden misbruikt, mishandeld in instellingen of pleeggezinnen. Wat doet dat met een ouder? 

Van een ouder wordt veel verwacht maar voor een goede samenwerking heb je twee partijen  nodig. Hoe moet een ouder dat doen wanneer diegene de gezinsvoogd een uithuisplaatsing kwalijk neemt? Of wanneer de gezinsvoogd een ouder iets kwalijk neemt? 

Is dat haalbaar voor een ouder en een gezinsvoogd?
MOEDERDAG💝

Sommige moeders hebben geen contact meer met hun kind. Sommige moeders hebben al jaren afstand moeten doen van Moederdag. 

Vele moeders voelen zich erg eenzaam op deze dag. Een klein gebaar kan daar misschien een klein beetje verandering in brengen.

Kent u een moeder die een steuntje in de rug kan gebruiken of in het zonnetje gezet kan worden☀️💖

Taggen maar😘

#samensterk