Algemeen Dagblad

Richtlijn die zorgt dat uithuisgeplaatste kinderen niet terug kunnen naar ouders gaat overboord

De richtlijn die zorgt dat uithuisgeplaatste kinderen soms al na een half jaar niet terug kunnen keren naar hun biologische ouders gaat overboord. Jeugdprofessionals hebben de richtlijn die tot nu toe gold ‘te strikt’ gehanteerd.

Algemeen Dagblad

Nog geen kind terug bij toeslagenslachtoffers, speciaal team moet 1115 kinderen gaan helpen

Een speciaal team moet de uithuisgeplaatste kinderen helpen van gezinnen die zijn geraakt door de toeslagenaffaire. Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) wil de zaken van de 1115 kinderen uit laten pluizen en actie ondernemen. 

NPO Radio 1

Door toeslagenaffaire uit huis geplaatste kinderen nog steeds niet terug

Nog steeds zijn ruim elfhonderd kinderen die door de toeslagenaffaire uit huis werden geplaatst niet thuis. En dat komen ze waarschijnlijk ook niet meer. Deze week roepen betrokken advocaten op tot actie. Advocaat familierecht Mieke Krol vertelt erover.

Algemeen Dagblad

De onderste steen bij 1115 kinderen komt niet boven in onderzoek naar toeslagenaffaire

Of het onderzoek naar de toeslagenaffaire een eerlijke uitkomst kan hebben, is zeer de vraag, stellen Richard Korver, Mieke Krol en Joëlla Sengers. De start van het onderzoek begint al met onvolledige cijfers.

Algemeen Dagblad

Jeugdzorgkenner: Kans op terugplaatsing kinderen toeslagenouders ‘vrijwel nihil’

Toeslagenouders zijn boos over plannen van minister Dekker om te kijken naar uithuisgeplaatste kinderen. Jeugdzorgadvocaat Mieke Krol voorziet meer teleurstellingen.

Algemeen Dagblad

Belastingdienst gaf advies over omgaan met klagers in jeugdzorg

Jeugdzorg vroeg advies aan de Belastingdienst om met klagers om te gaan. Inmiddels zijn regels voor het indienen van klachten over professionals aangescherpt.

Algemeen Dagblad

Jeugdzorg faalt: jong kind soms niet meer terug naar ouders door onthechting

Het ontbreken van goede, intensieve jeugdhulp zorgt dat de terugkeer van uithuisgeplaatste kinderen ernstig wordt bemoeilijkt. Vooral de jongste kinderen lopen risico op een – onnodige – definitieve breuk met hun biologische ouders.

VPRO

Advocaat Mieke Krol vecht tegen de tijd bij uithuisplaatsingen

Ouders van wie het kind uit huis is geplaatst of onder toezicht is gesteld, kampen met slepende procedures en lange wachttijden voor hulp. Als één van de weinige advocaten richt Mieke Krol zich landelijk uitsluitend op dit soort zaken. ‘Ik heb situaties gehad, waarbij ik dacht: als dat onderzoek eerder gestart was, hadden ouders dan wel een kans gehad om uiteindelijk weer voor hun kindje te kunnen zorgen?’

Volg ons online!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Goedenavond!

Wij plannen deze week weer een gehele week gratis belmoment in! Bel gerust naar kantoor! Wij zijn bereikbaar van 09:00 tot 17:15 uur! Ik bel dezelfde dag terug omdat ik niet altijd direct zelf de telefoon kan opnemen. 

Tot morgen!

Liefs,
❤️
Goedemiddag!

Hoe heftig is het als u te horen krijgt dat de gezinsvoogd voornemens is om een verzoek in te gaan dienen voor een uithuisplaatsing maar dit eerst nog moet afstemmen met hun team. 

U zit dan heel de tijd in onzekerheid. Stress en paniek loopt op. Afgelopen week heb ik meerdere ouders met stress en paniek aan de telefoon gehad die hiermee te maken hebben. Zoveel onzekerheid en elke minuut duurt nu uren.

Vervolgens heb ik ouders aan de telefoon gehad die te maken hebben met een “vrijwillige uithuisplaatsing”. Daar kreeg ik het signaal dat er zoveel op hun afkwam. Allemaal belletjes en afspraken en heel veel angst. Wel of niet meewerken? Wel of geen toestemming geven? Veel vragen wat wel en niet mag en zij worden vaak overrompeld door de instanties gaven zij aan.

Ouders durven weinig weerwoord te geven merk ik in mijn praktijk op. Angstig dat zij hun kind niet meer terug krijgen. Zoveel onzekerheid merk ik op. Vele ouders geven aan dat zij zich niet gehoord voelen. Dat zij weinig tot geen vertrouwen hebben in de instanties. 

Wanneer jullie vragen hebben en deze niet durven te stellen aan anderen mag u altijd naar kantoor bellen! Deze week plannen wij elke dag een gratis belmoment. Dit omdat ik merk dat ouders met zoveel vragen zitten en geen raad weten bij wie ze aan kunnen kloppen. 

Bel gerust! Het is tenslotte samen sterk! 

Liefs,
❤️

Tel: 0108208838
Goedenavond!

Morgen plan ik weet een gratis belmoment in! Iedereen kan en mag bellen! 

En super bedankt voor alle lieve berichtjes. Dat wordt gewaardeerd! 

Tenslotte is het: samen sterk! 

Liefs,

❤️
Goedenavond!

Vaak krijg ik te horen van ouders dat bepaalde mensen zeggen dat ik met hun samenwerk. 

Ik werk inhoudelijk in zaken alleen samen met mijn collega’s van kantoor. Verder heb ik bevriende collega’s waar ik af en toe ouders naar doorverwijs met de mededeling dat dit op eigen risico is. 

Er zijn ook ouders die aangeven dat zij af en toe in de maling zijn genomen door mensen die zeggen dat ze namens ons kantoor werkzaamheden verrichten of nauw met ons samenwerken. 

Let dus goed op! Trap daar niet in. Verifieer het altijd even bij ons of het klopt. 

Liefs,
❤️
Goedenavond,

Wat hebben wij ongelofelijk veel belletjes gehad vorige week van ouders die veel vragen en heel veel verdriet en stress hadden. 

Ouders die in de nacht veel wakker liggen en nachten lang liggen te piekeren. 
Ouders die veel verdriet hebben omdat zij hun kind niet kunnen zien. 
Ouders die te maken krijgen met een “vrijwillige uithuisplaatsing” en niet weten wat hun rechten precies zijn.

Sommige verhalen gaan echt door merg en been. Elke ouder die naar kantoor belde was zo dankbaar dat zij hun vragen konden stellen. Zij gaven aan dat dit een stukje rust geeft. 

Bedankt voor alle lieve berichtjes. Twijfel niet en bel aankomende week gerust geheel vrijblijvend naar kantoor indien u vragen heeft of ergens mee zit! Het kan en mag elke dag! 

Tenslotte is het: samen sterk!

Liefs,

❤️
Goedemorgen,

Ik krijg vaak de vraag gesteld waarom ik gekozen heb voor dit rechtsgebied. Ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen.

Op 25-07-2012 heb ik op sterven gelegen ivm een ongeluk. Ik kwam met veel bloedverlies en weinig tot geen polsslag aan in het ziekenhuis. Aan het randje van m’n bed voordat ik geopereerd werd zag ik mijn ouders staan. Geëmotioneerd en niet meer weten wat ze moesten zeggen. De tranen in hun ogen kijkend naar mij en met een smeekbeden of ik het alsjeblieft wil volhouden en de wereld niet zou verlaten. Na 5 uur onder het mes te zijn geweest werd ik wakker en stonden m’n ouders naast mij met een bleek gezicht /gestrest / machteloosheid en zag tegelijkertijd een opluchting in hun ogen. 

Die avond zei ik tegen mijn ouders mijn dag is nog niet gekomen en ik heb nog een doel en het doel wist ik opdat moment nog niet. Uiteindelijk heb ik 2,5 week in het ziekenhuis gelegen waarvan de eerste 5 dagen kritiek maar binnen 3 maanden was ik weer de oude. Nadat ik ontslagen werd uit het ziekenhuis ben ik gelijk gaan werken. Zaken over financiën lag mij niet en ik merkte dat ouders die te maken kregen met de gi hulp nodig hadden. Een persoon die achter hun staat. Ik zag diezelfde paniek en machteloosheid die ik bij mijn ouders zag  aan het randje van het ziekenhuisbed ook bij die ouders en toen wist ik het. 

Die paniek en machteloosheid en stress die ik destijds zag in de ogen van mijn ouders  was angstaanjagend en deze blik zag ik nu terug in de ogen van ouders (clienten). Opdat moment wist ik dat dit mijn doel was! Dit was de reden waarom het mijn dag nog niet was en wist ik precies wat ik wilde doen met mijn leven.

Ik ben hard aan de weg gaan timmeren. Elke week las ik uitspraken en volgde ik cursussen. Stelde overal vragen en ben ik mij volledig gaan focussen op dit rechtsgebied, omdat ik vind dat een ouder recht heeft op een advocaat die weet wat zij doet. Waar u de “rust”  en vertrouwen kan vinden dat u er niet alleen voorstaat en die angstige blik uit uw ogen hopelijk kan laten verdwijnen. 

In kan niet toveren en loop soms tegen muren op en krijg ik een deksel op m’n neus. In andere zaken lukt het wel en komt het kind thuis en dan zie ik die machteloosheid en paniek weer wegtrekken bij een ouder en zie ik een opluchting in hun ogen en komt er weer een sprankeltje hoop en blijdschap. Dit is dezelfde blik toen ik wakker werd in het ziekenhuis en die angstaanjagende blik zag verdwijnen bij mijn ouders. 

Dit is dus de reden waarom ik dag in en dag uit mij bezig houd met dit rechtsgebied. Het is zo iets moois om die blik van een ouder te zien als zijn of haar kind weer naar huis komt🙏

Fijne zaterdag iedereen en vergeet het niet:

Samen sterk😘

Liefs,
Goedenavond!

Vele ouders in mijn praktijk leven in een rollercoaster. Zij geven aan dat ze bijna elke dag bezig zijn met hun zaak. Een afspraak hier, een mailtje daar, afspraken met de hulpverlening.

Wat ik terug hoor van ouders is dat zij niet begrijpen dat de gezinsvoogd wel een afspraak kort van te voren mag afzeggen maar een ouder niet. Ouders geven ook aan dat wanneer ze werk hebben en daardoor niet op een afspraak kunnen verschijnen dat daar soms geen rekening mee gehouden wordt.
Een ouder zei laatst tegen mij dat een gezinsvoogd gevraagd had wat nou belangrijker was haar kind of haar werk?

Vele ouders raken in paniek wanneer zij te maken krijgen met de Gi. Ik merk op in mijn praktijk dat vele ouders aangeven dat stukken inhoudelijk niet kloppen. Dat afspraken niet altijd worden nagekomen door de Gi. 

Vele ouders in mijn praktijk geven aan dat zij zich bedreigd voelen. Dat de bejegening richting hen niet goed is en dat zij op hun tenen lopen. Dat er weinig vertrouwen is in de gezinsvoogd. 

Ouders stellen mij weleens de volgende vragen:

Hoe kan je samenwerken als er geen basis is van vertrouwen? 

Kan je van mij verwachten om volledig open te zijn naar de gezinsvoogd als ik vol met angsten zit?

Wanneer ik eerlijk ben dan wordt dat tegen mij gebruikt. Wat moet ik nu doen?

Volledige paniek omdat sommige ouders bang zijn om de waarheid te vertellen. Bang voor de gevolgen en weinig vertrouwen om de gezinsvoogd in vertrouwen te nemen. 
Ik merk dat vele ouders tegen dit probleem aanlopen. Bel je advocaat of vertrouwenspersoon voor advies. Probeer iemand te vinden om je vragen te kunnen stellen.

Vergeet niet! Je mag ons altijd bellen! Het is tenslotte samen sterk! 

Liefs,

❤️

Tel: 0108208838
Mob: 0641982083
Goedenavond! 

Wow wat een belletjes vandaag en dat is ook gelijk weer erg zorgelijk te noemen. Zoveel ouders met vragen. Bedankt voor de lieve woorden van jullie! 

Ik probeer dezelfde dag direct terug te bellen en anders de volgende dag. Let op ik bel met mijn 06 nummer terug:

0641982083 

Tot morgen misschien! 

Liefs,

❤️